Пропускане към основното съдържание

Нишови парфюми с марка Amouage

Здравейте, след публикацията за моите фаворити от към ФДТ, днес с наближаването на Свети Валентин, един празник на влюбените които от няколко години дейно празнуваме и в България на 14 февруари, реших да ви споделя моя сблъсък с един нишовиден аромат, които ми беше подарък. И с още няколко от същата марка, които вие може да използвате като идеи за подаръци за вашите половинки за празника на влюбените, а защо не и сами да си направите подарък. 
Amouage - тази луксозна парфюмерийна къща е основана през 1983 година от султана на Оман. Султанът поискал да възстанови традиционния арабски парфюм в Арабия. Amouage използва традиционни съставки от Близкия изток като арганово дърво, тамян, рози и всички видове подправки. Флаконите на дамските парфюми напомнят двореца в Ruwi Оман, а мъжките символизират традиционната арабска кама. Парфюмите на Amouage показват различен начин на живот и индивидуални комбинации от съставки. Всеки парфюм е уникален по свой собствен начин. Луксозните парфюми на Amouage сега се продават по целия свят и се радват на верни почитатели.






Amouage Jubilation Men 25 парфюмна вода за мъже
Този изискан аромат може да намерите единствено тук

Глава: къпини, лабданум, кориандър, естрагон, портокал, олибанум
Сърце : семена от целина, гуаяк, орхидея, мед, роза, канела, карамфил, лавър
База : агарово дърво, мъх, смирна, опопонакс, пачули, амбра, мускус, пясъчен жълт смил, кедър




Amouage Beloved Woman парфюмна вода за жени

Много сладурска опаковка бих казала, аз. 
Изискана и стилна.
Аромата бих описала по строго определен начин, а именно:

Глава:Лавандула, Жасмин, Лайка, Роза, Градински чай, Карамфил, Кардамон
Сърце: Безсмъртниче, Виолетка, Лабданум от Естерел, Иланг- иланг, Пачули, Бензоин, Тамян
База:Ванилия, Сандалово дърво, Мускус, Кедър, Цибет- мускус, Амбра, Кожа

Цената на този аромат е 420 лв.




Парфюмна вода Amouage Fate for Women


Глава : Бергамот, Чили пиперчица, Канела, Пипер
Сърце :Жасмин, Роза, Нарцис, Тамян, Лабданум от Естерел
База : Ванилия, Кожа, Тамян, Пачули, Дъбов мъх, Бензоин

Стабилна стъклена опаковка. Кутията ми напомня за анимация за лека нощ. 
Цената варира около 250 лв.

Interlude Woman Amouage


Това е един аромат до които се докоснах и до които имам спомен. 
Беше ми подарък от братовчедка ми която пътува до чужбина наскоро. 
Има аромати, с които ни свързва нещо повече от обикновена симпатия. Ще ви споделя моята история, в която ще ви разкажа за парфюма Interlude Woman Amouage…

Interlude Woman Amouage – това е парфюм за жени в концентрация EDP, продава се с обеми от 50 и 100 мл, принадлежи към групата на шипрово-цветните аромати, на бял свят от 2012 година.

Парфюмерист: Karine Vinchon Spehner.
Връхни нотки: бергамот, джинджифил, грейпфрут и невен.
Сърдечни нотки: тамян, роза, портокалов цвят, жасмин, гръцки орех, кафе, киви, сандалово дърво, мед, безсмъртниче и опопонкс.
Базови нотки: ванилия, кожа, дъбов мъх, амбра, тамян, тонка, мускус, дърво агар и сандалово дърво.

За първи път помирисах този парфюм когато милата ми братовчедка и съблогарка ми го подари.  До нанасяне на кожата не е стигнал, защото търсех нещо въздушно и цветно, а Interlude ми се видя болезнено монументален и тежък в сравнение със събратята си. В интерес на истината трябва да отбележа, че той има нещо общо с моето вечно преследване на пикантни орехови нотки в ароматите. Втората среща се състоя  няколко дни след като вече го имах, но в прохладен и дъждовен ден, когато погледът ми  за парфюми отново попадна върху тъмно синия флакон. Реших да го приложа директно върху кожата и тогава започна цялото вълшебство.

Факт е, че заради изобилието от съставки, ароматът е много ограничен в разкриването си на салфетки и тъкани. Разбира се, вие ще кажете, че всеки аромат, още повече нишов, трябва да се опита върху кожата, за да разкрие в цялата си прелест, но аз лично го нанасям на тест лента, защото никой не иска да се мие след това, потресен от неприятна миризма.

За щастие, върху кожата Interlude стана обемен, красив и многопластов: покрай тамянът успяха да пробият неусетените от салфетката нотки и всичко зазвуча. Между другото първоначално той ми напомни по някакъв начин на Tobacco Vanille на Форд, но по-своенравен и с подчертан ориенталски характер.

Но щеше да е много просто, ако нашата любовна история приключи тук, така спокойно и щастливо. Ние имаме истинска връзка с този аромат! Защото с Interlude може да се случи всичко: понякога е много трудно да се разбираме. Често тамянът излиза на преден план и буквално задушава със своята суха наситеност, напълно засенчвайки другите нотки. Създава впечатление, че съм ударена по главата с кадилницата. Тъжен и враждебен…

Но има дни, когато се преливат всички нюанси, тогава тази гъста тъма, изтъкана от тлеещия тамян отстъпва, смекчава се и започва да свети с цветни пръски: те са едва доловими, но забележително единни в многообразието си. Този аромат е звездното небе през август, грее сияещо отвъд времето и пространството, магически еликсир, смесен по умел начин. В него има горчиви билки и диви цветя, дърво и кожа в перфектни пропорции, а дори и лепкавата сладост на екзотични деликатеси от сини сливи и орехи приготвени с мед, акорд на прясно киви (а понякога и сладко-кисел горещ карамел от киви) и нотки на прясно сварено кафе с щипка ванилия. Заради тези дни, когато Interlude разцъфва с целия си блясък, можете да изтърпите всякакви странности. Той е суров, във влажно и хладно време ароматът седи просто по-красиво, а ,сухите, съставки не са склонни да доминират.

Ако говорим за усещанията, то Interlude е много успокояващ аромат, по мое мнение. Уютен, ако се прилага в „правилните“ дни, способен да стопля и успокоява. Необичаен и привличащ вниманието, околните се чудят на какво мирише така чудесно. При мен е много траен, затова го нанасям в малки количества максимум, две пръскания, не прекалявам.

Минусите: малко се разочаровах, че златното покритие на капачката се изтрива с течение на времето, което не е фатално, но е жалко, защото дизайнът на кутията и самият флакон са много красиви.


Amouage Epic Man




Глава :Розов пипер, Шафран, Индийско орехче, Кимион, Кардамон, Смирна, Индийско орехче цвят, Оlibanum
Сърце:Здравец, Смирна
База:Арган дърво, Тамян, Пачули, Сандалово дърво, Кожа, Styrax, Кедър, Мускус

Цената е около 273 лв.


Amouage Memoir Man


Глава :Пелин, Мента, Босилек
Сърце:Роза, Лавандула, Тамян
База ;Кожа, Мускус, Тютюн, Сандалово дърво, Гваяколово дърво, Дъбов мъх, Амбра, Ванилия

Цената на този прекрасен мъжки аромат е около 263-234 лв. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

..:: M.Asam - красотата от силата на гроздето ::..

Днес ще ви запозная с една за мен нова марка козметика - M.Asam. През 1963г. Ингрид и Ерих Асам основават своя фирма за производство на козметични продукти.В началото на осемдесетте години на миналия век сред лозята на фамилия Асам в така наречения Южен винен маршрут,започва да работи първата германска фабрика,за добив на ценни екстракти от семките,пулпа,люспите и филизите на бялото и червено грозде.Така през 2000 година се появява луксозната козметична линия M.Asam-създадена за да дарява красота със силата на гроздето. М- като Маркус и Мириям. Държа да отбележа,че моята кожа е нормална с мазна Т зона,а при много студено време зоната около носа ми се зачервява и започва да се бели на места около носа. Ето и какво получих от M.Asam за проба и мнение. AQUA INTENSЕ - Хиалурон крем ( дневен крем)  Това дневен крем.Хидратант с лека неароматизирана хипоалергенна формула,с отлична понусимост дори и към най-чувствителните кожи,подходящ е за мъже и жени. Много съм доволна от

Комплект The Rituals

  Здравейте, прекрасни! Днес ще ви споделя впечатленията си от един комплект на The Rituals. който съдържа четири продукта. Първия е душ гел под форматя на пяна, скраб за тяло, боди лосион и олио за тяло с блестящи частици. Комплекта пристига в луксозна кутия, като според мен е много подходящ за подарък. Олиото за тяло е с разкошни блестящи частици. Направи ми впечатление, че при употреба попива много бързо в кожата, оставя я мекичка. Освен това не оставя следи по дрехите, и оставя много приятни бляскави частици по кожата. Скраба за тяло е много нежен към кожата, знаете има марки чийто скрабове за тяло направо свалят кожата, и аз ги избягвам. Но този скраб е съвсем нежен към кожата, след него кожата е много мека. Аз го използвам и преди да си нанеса продукти за тен, като ми прави впечатление, че така тена става много равномерен. Душ пяната си я оставих за предстоящото пътуване, защото е в много компактна опаковка. Лосиона съм използвала и преди, след слънце хидратира кожата много добре

Maybelline Christmas коледен календар

Добро утро, прекрасници! Днес, реших да ви споделя, една идея за коледен подарък за жена. Става въпрос за така известните, през последните години коледни календари с различни продукти. Вече навлезли и в България, може да откриете на съвсем прилични цени, един доста голям асортимент от почти всички марки които се предлагат на пазара у нас, Коледни Advent календари. Днес, заедно с вас, ще разгледаме коледния календар на Maybelline , и ще преценим дали си струва и дали е подходящ за подарък на близка приятелка, а защо не и на самите нас. В този коледен календар се съдържат 24 прозорчета, за всеки един ден от месец декември до коледа, като под всяко прозорче се крие продукт изненада. В този календар, може да намерите лакове за нокти в празнични цветове, няколко спирали за мигли, като една от тях аз използвам от години наред, матово червило на което също съм заклет фен, стик червила, спирала за долните мигли, заздравител за нокти, основа за лице, хайлайтър, моливи за очи и моливи за у