Пропускане към основното съдържание

Как да почистим четките и лицето си + Нова четка. БИО


Здравейте, днес ще поговорим за почистването на четките и на лицето, като същевременно ще ви представя и новата си четка. Тези два продукта са изцяло био.
Днес почти всяка козметична компания предлага почистващ продукт за четки, ако имате 10 четки няма смисъл от такъв продукт, може да ги почистите с бебешки шампоан, но ако сте като мен, и броят ви четки надвишава 50, то тогава почистването се превръща в един омразен процес, който лично аз мразя, но няма как налага се да ги почиствам. Хигиена все пак.
Доста обмислях какъв продукт да си закупя,който хем да не е много скъп, хем да почиства четките ми бързо. Спрях се на едно био сапунче на Da Vinci, от което в крайна сметка останах много доволна. Цената е около 10 лв.
Пристига в метална кутийка която много прилича на тези от продуктите на Лъш.
Отваряйки я ме лъхна на една много приятна и свежа миризма на лимонче.
За сега съм го използвала само веднъж за да почистя четките си, но наистина ги почисти сравнително бързо, а самия процес стана много приятен, заради свежата миризма на лимон.
Сапунчето е 40грама, и второ мнение няма, то е уникално.
Най-трудно винаги ми е било почистването на четките за ФДТ, с това сапунче забравих за проблема, наистина действа.
Поръчвайки го реших да си поръчам и една четка която се води за очна линия, но за мен това си е четка за нанасяне на сенки на Brushart, още обаче не съм я изпробвала за да дам мнение за нея.

Това е другия продукт за който ще ви говоря днес. Той е за почистване на лицето. 
Самия продукт представлява олио за премахване на грим, знаете напоследък олиото за премахване на грим много нашумя. Цената за 50 мл е 6,90 лв, което е много изгодно. Олиото е Био, което ще рече че не вреди на кожата ни. Аз си взех олиото с нар, има с най-различни съставки. Ще си призная че за първи път използвам такова олио, наистина премахва грима много лесно, аз обаче съм с чувствителни очи и използвам ли го на очите ми пари леко. 
Знаете ли какво е Био продукт? Или тепърва и вие като мен разбирате? 
Реших да вмъкна малко информация в този пост. 


Био продуктите се произвеждат съгласно строги принципи, на които се базира биологичното (т.нар. органично) земеделие:
Използване на органична тор
Забранени са употребата на ГМО (генно модифицирани организми), хормони, на повечето пестициди и рутинното използване на антибиотици

Хранене на животните с биологична храна

Съобразяване с естествените сезонни цикли

Събиране на реколтата едва след узряване на растенията

Периодично редуване на културите

Грижа за животните и техните нужди (осигуряване на достъп до открити места, превантивни грижи чрез прилагане на хомеопатични методи, без консервативна употреба на медикаменти)



Защо био козметика?

Традиционната козметика съдържа много изкуствени съставки, а някои продукти дори саизползвани върху животни. Трудно е да се оцени въздействието на тези продукти върху кожата дори след дълги години на употреба.
Био продуктите дават гаранция и сигурност на човека и заобикалящата го среда.


Какви са реалните ползи от био продукти?

Не само,че био-продуктите не съдържат химически и замърсяващи вещества (пестициди, изкуствени торове, синтетични продукти, ГМО), които в крайна сметка не са вредни само за тялото ни, но и за околната среда, био-, козметика също е много богата на активни съставки,който произхождат от живи суровини, като се осигурява тяхната реална и дългосрочна ефективност.
Не винаги е лесно да се знае точния състав на традиционния козметичен продукт и да се определи произхода на суровините. Био-козметика в днешно време се контролира от органи, като Ecocert. Това гарантира една прозрачност на съставките и на производствените процеси и гарантира автентичността на био продуктите.
Опазване на околната среда - биологичното земеделие е производствен метод, който зачита биоразнообразието и естествения баланс. Активнотоподпомагане на тези земеделски практики осигуряват поддържането начиста вода, почва и въздух.
Богатия състав на природата ни предлага много разнообразен панел отсъставките.Всяка съставка, независимо дали тя има растителен или минерален произход, има редица специфични свойства. Това разнообразие дава възможност да се създадат големи групи от ефективни продукти .
Защита на животните - животинските екстракти или опитите върху животни са забранени в био козметика.
Само съставки, идващи от производството на животинска продукция (като мед), са разрешени.


 Основни различия между био-продукт и класически продукт


Производството на козметичен продукт, е сравнително сложен процес.Класическият козметичен продукт като цяло съдържа 4 вида вещества:
помощни вещества: които да гарантират проникването на активните съставки в епидермиса.
активни вещества: представляват цялата ефективност на козметичния продукт.
Съставки: те могат да бъдат консерванти (антисептици, антиоксиданти), стабилизатори (сгъстители) или овлажнители, които пречат на продукта да изсъхне.
добавки: те могат да бъдат по избор - парфюми или цветове

Ето някои съставки, използвани в класическата и био козметика:

Класически
Био
 Помощни вещества
Минерални масла и мазнини, бензинови продукти   (Парафин,вазелин) и синтетични и / или растителни мазнини, суровини от животински произход
Растителни масла и мазнини (зехтин, Арган, кайсии ...)
 Активни агенти
Молекули изолирани чрез екстракция или синтез
Физически активните елементи: масло, екстракти, растения, , етерични масла.
Емулсии
Петролно производни исинтетични   химикали
Захар деривати, растителни суровини трансформиран от леки химични реакции.
Адювантите
синтетични консерванти, 
стабилизатори
,овлажнители

 естествени консерватори  (Лимонена и бензоена киселина),
природ
ни стабилизатори (захар и зърнени производни)  естествени овлажнители

В България, вече има доста сайтове от които може да се сдобиете с Еко и Био козметика. 
Един от тях е Enzo.bg. Където има Био козметика за всеки тип кожа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

..:: M.Asam - красотата от силата на гроздето ::..

Днес ще ви запозная с една за мен нова марка козметика - M.Asam. През 1963г. Ингрид и Ерих Асам основават своя фирма за производство на козметични продукти.В началото на осемдесетте години на миналия век сред лозята на фамилия Асам в така наречения Южен винен маршрут,започва да работи първата германска фабрика,за добив на ценни екстракти от семките,пулпа,люспите и филизите на бялото и червено грозде.Така през 2000 година се появява луксозната козметична линия M.Asam-създадена за да дарява красота със силата на гроздето. М- като Маркус и Мириям. Държа да отбележа,че моята кожа е нормална с мазна Т зона,а при много студено време зоната около носа ми се зачервява и започва да се бели на места около носа. Ето и какво получих от M.Asam за проба и мнение. AQUA INTENSЕ - Хиалурон крем ( дневен крем)  Това дневен крем.Хидратант с лека неароматизирана хипоалергенна формула,с отлична понусимост дори и към най-чувствителните кожи,подходящ е за мъже и жени. Много съм доволна от

Комплект The Rituals

  Здравейте, прекрасни! Днес ще ви споделя впечатленията си от един комплект на The Rituals. който съдържа четири продукта. Първия е душ гел под форматя на пяна, скраб за тяло, боди лосион и олио за тяло с блестящи частици. Комплекта пристига в луксозна кутия, като според мен е много подходящ за подарък. Олиото за тяло е с разкошни блестящи частици. Направи ми впечатление, че при употреба попива много бързо в кожата, оставя я мекичка. Освен това не оставя следи по дрехите, и оставя много приятни бляскави частици по кожата. Скраба за тяло е много нежен към кожата, знаете има марки чийто скрабове за тяло направо свалят кожата, и аз ги избягвам. Но този скраб е съвсем нежен към кожата, след него кожата е много мека. Аз го използвам и преди да си нанеса продукти за тен, като ми прави впечатление, че така тена става много равномерен. Душ пяната си я оставих за предстоящото пътуване, защото е в много компактна опаковка. Лосиона съм използвала и преди, след слънце хидратира кожата много добре

Maybelline Christmas коледен календар

Добро утро, прекрасници! Днес, реших да ви споделя, една идея за коледен подарък за жена. Става въпрос за така известните, през последните години коледни календари с различни продукти. Вече навлезли и в България, може да откриете на съвсем прилични цени, един доста голям асортимент от почти всички марки които се предлагат на пазара у нас, Коледни Advent календари. Днес, заедно с вас, ще разгледаме коледния календар на Maybelline , и ще преценим дали си струва и дали е подходящ за подарък на близка приятелка, а защо не и на самите нас. В този коледен календар се съдържат 24 прозорчета, за всеки един ден от месец декември до коледа, като под всяко прозорче се крие продукт изненада. В този календар, може да намерите лакове за нокти в празнични цветове, няколко спирали за мигли, като една от тях аз използвам от години наред, матово червило на което също съм заклет фен, стик червила, спирала за долните мигли, заздравител за нокти, основа за лице, хайлайтър, моливи за очи и моливи за у