Пропускане към основното съдържание

..: Красива Коса :.. Част 2

Пак съм аз, хехе...
Това е втора част от поредицата красива коса.
Както ви казах имам доста за разказване.


Да изрусяваш косата си, изисква много грижи.
Една от най-вредните бои е русата, тя променя самата структура на косата и ако не я подхранваме рискуваме много. 

За неутрализиране на нежеланите отблясъци, използвам този шампоан - 
     Schwarzkopf Professional Blondme pH неутрализиращ кератинов шампоан за руса коса


Този шампоан използвам само когато се боядисам и не ми се получи желания цвят, той неотрализира нежеланите отблясъци. 

Какъвто и шампоан да използвам го редувам с друг, и не само шампоана , балсама, маската за коса, веднъж използвам един вид, на следващото миене друг и после пак повтарям. Понеже косата свиква с даден продукт и после той не и действа така както и е действал в началото. 

Друг шампоан който използвам е, 
            Schwarzkopf Professional BC Bonacure Repair Rescue шампоан за увредена коса

Той е за увредена коса.
А знаете че една боядисвана с боя коса, винаги се уврежда. Виж каната е друго нещо, тя помага, но не съм чувала за руса кана. Иначе досега отдавна щях да мина на къна. 
Като заговорих за кана, майка ми се прави с кана и косата и е до кръста. Въобще не е увредена. 
Понякога използвам и Кря - Кря шампоан,за да сменя малко. 

Козметика Schwarzkoph Professional | През далечната 1898 година химикът Ханс Шварцкопф, който управлява малка аптека в Берлин, поставя началото на марката, която след 114 години вече е сред първенците на пазара на продукти за грижа за косата. Серията Bonacure бързо набира популярност – лесно за запомняне: продуктите за различни типове коса са в различни цветове. Schwarzkopf предлага пълна гама продукти за грижа за косата – дори и за най-капризните клиенти. Osis+ е серията висококачествени стилизиращи продукти за обем, красиви къдрици или друга, която прическа изберете.

Любим балсам който използвам е 
                                    Matrix Total Results Repair балсам за увредена коса





Възстановява и укрепва крехката и третирана коса. Връща естествения блясък и здравина на косъма. Подхранва, омекотява и улеснява разресването. Серамиди проникват в косъма и го възстановяват в дълбочина. Аминокиселините заздравяват повърхността на косъма, а силиконите добавят допълнителен блясък.
Нанесете на измита и подсушена с кърпа коса по цялата дължина. Оставете за 1 до 3 минути и изплакнете обилно с вода. За най-добри резултати, изполвайте с друг продукт от серията Repair.


Не знам дали сте чували за MACADAMIA NATURAL OIL .
Но, аз съм доста запозната с марката и ако трябваше да избирам само една марка чиито продукти да използвам, то това щеше да е тя.
Macadamia Natural Oil е висок клас професионална козметика за коса. Благодарение на високото съдържание намасло от Макадамия и арганово масло, продуктите на Macadamia Natural Oil подхранват, възстановяват исъживяват и най-сухата и проблемна коса. В комбинация, аргановото масло и маслото от макадамия съдържат най-високата концентрация на незаменими мастни киселини, откривани някога в природата. Комбинацията от масла подхранва и защитава косата от вредните UV лъчи, като значително увеличават еластичността и придават видим блясък. 
Изключително лека, композицията на Macadamia Natural Oil e с изключителна сходност с естествения себум (мазнина), произвеждана от собствения организъм. Тази изключителна прилика прави продуктите толкова ефективни, позволявайки на маслата да проникнат бързо, възстановявайки блясъка и мекотата на косата. Образува се и защитен филм, който предпазва косата от химикали, горещина и увреждане от слънцето.

Марката Macadamia Natural Oil e специално създадена за "проблемни" коси. Ако вие откривате някой от следните проблеми и с вашата коса, нашите продукти ще се превърнат в ежедневна незаменима грижа за вас:

- Изтощена коса (химически, от слънце или вятър)

- Заплетена коса

- Боядисана, изрусявана, къдрена

- Трудна за стилизиране коса

- Клепнала и безжизнена коса

- Суха коса без усещане за копринен допир

- Гъста и "храстовидна" коса


От серията Макадамия, аз използвам :
Маска с макадамия и арган Macadamia Deep Repair 


Маска Macadamia Natural Oil Deep Repair е реконструктор, който прониква в изтощената коса, за да я изгради отвътре. Придава изключителни еластичност и блясък.


- Обогатена с масло от макадамия и арганово масло
- С масло от чаено дърво, лайка, алое и алгае
- Дълбоко и дълготрайно подхранване
- Възстановява слабата коса
- Добавя еластичност и блясък
- Премахва накъсването и цъфтящите краища
- Ултра реконструкция

Начин на употреба: Нанесете върху измита и подсушена коса малко количество от маската. Разрешете с гребен, за по-добро разнасяне. Оставете да подейства няколко минути и изплакнете обилно с вода.

За ултра подхранване на суха коса смесете малко количество Macadamia Healing Oil Treatment с маската Deep Repair и оставете да подейства от 5 до 10 минути. Не е необходимо загряване.
Изплакнете обилно с топла вода.

Марката Macadamia Natural Oil™ e специално създадена за "проблемни" коси.
Ако вие откривате някой от следните проблеми и с вашата коса, нашите продукти ще се превърнат в ежедневна незаменима грижа:

- изтощена /химически, от слънце или вятър/
- заплетена
- боядисана, изрусявана, къдрена
- трудна за стилизиране
- клепнала и безжизнена
- суха, не мека, и без усещане за копринен допир
- гъста и "храстовидна"

Macadamia Natural Oil™ е висок клас професионална козметика за коса, която е съсредоточена върху възстановяването на маслата, благодарение на масло от макадамия и арганово масло.

Продуктите подхранват, възстановяват и съживяват и най-сухата и проблемна коса. Всяко от маслата е богато на незаменими мастни киселини, които са изключително важни за здравето, и тайна за красота на всяка една жена по света.

Комбинацията от арганово масло и масло от макадамия съдържат най-високата концентрация на незаменими мастни киселини, откривани някога в природата. Комбинацията от масла подхранва и защитава косата от вредните UV лъчи, като значително увеличават еластичността и придават видим блясък.

Изключително лека, композицията на Macadamia Natural Oil e с изключителна сходност с естествения себум /мазнина/, произвеждана от собствения организъм. Тази изключителна прилика прави продуктите толкова ефективни, позволявайки на маслата да проникнат бързо, възстановявайки блясъка и мекотата на косата. Образува се и защитен филм, който предпазва косата от химикали, горещина и увреждане от слънцето.

Продуктите може да намерите тук : ЦЪК

Коментари

Популярни публикации от този блог

..:: M.Asam - красотата от силата на гроздето ::..

Днес ще ви запозная с една за мен нова марка козметика - M.Asam. През 1963г. Ингрид и Ерих Асам основават своя фирма за производство на козметични продукти.В началото на осемдесетте години на миналия век сред лозята на фамилия Асам в така наречения Южен винен маршрут,започва да работи първата германска фабрика,за добив на ценни екстракти от семките,пулпа,люспите и филизите на бялото и червено грозде.Така през 2000 година се появява луксозната козметична линия M.Asam-създадена за да дарява красота със силата на гроздето. М- като Маркус и Мириям. Държа да отбележа,че моята кожа е нормална с мазна Т зона,а при много студено време зоната около носа ми се зачервява и започва да се бели на места около носа. Ето и какво получих от M.Asam за проба и мнение. AQUA INTENSЕ - Хиалурон крем ( дневен крем)  Това дневен крем.Хидратант с лека неароматизирана хипоалергенна формула,с отлична понусимост дори и към най-чувствителните кожи,подходящ е за мъже и жени. Много съм доволна от

Комплект The Rituals

  Здравейте, прекрасни! Днес ще ви споделя впечатленията си от един комплект на The Rituals. който съдържа четири продукта. Първия е душ гел под форматя на пяна, скраб за тяло, боди лосион и олио за тяло с блестящи частици. Комплекта пристига в луксозна кутия, като според мен е много подходящ за подарък. Олиото за тяло е с разкошни блестящи частици. Направи ми впечатление, че при употреба попива много бързо в кожата, оставя я мекичка. Освен това не оставя следи по дрехите, и оставя много приятни бляскави частици по кожата. Скраба за тяло е много нежен към кожата, знаете има марки чийто скрабове за тяло направо свалят кожата, и аз ги избягвам. Но този скраб е съвсем нежен към кожата, след него кожата е много мека. Аз го използвам и преди да си нанеса продукти за тен, като ми прави впечатление, че така тена става много равномерен. Душ пяната си я оставих за предстоящото пътуване, защото е в много компактна опаковка. Лосиона съм използвала и преди, след слънце хидратира кожата много добре

Maybelline Christmas коледен календар

Добро утро, прекрасници! Днес, реших да ви споделя, една идея за коледен подарък за жена. Става въпрос за така известните, през последните години коледни календари с различни продукти. Вече навлезли и в България, може да откриете на съвсем прилични цени, един доста голям асортимент от почти всички марки които се предлагат на пазара у нас, Коледни Advent календари. Днес, заедно с вас, ще разгледаме коледния календар на Maybelline , и ще преценим дали си струва и дали е подходящ за подарък на близка приятелка, а защо не и на самите нас. В този коледен календар се съдържат 24 прозорчета, за всеки един ден от месец декември до коледа, като под всяко прозорче се крие продукт изненада. В този календар, може да намерите лакове за нокти в празнични цветове, няколко спирали за мигли, като една от тях аз използвам от години наред, матово червило на което също съм заклет фен, стик червила, спирала за долните мигли, заздравител за нокти, основа за лице, хайлайтър, моливи за очи и моливи за у