Пропускане към основното съдържание

Био козметика от Enzo.bgg


Био козметика

Напоследък много нашумя използването на продукти, които не вредят на здравето ни.
Природната и Био козметика, се произвежда изцяло от  природни вещества, съдържа витамини в големи количества, като поддържа нашата кожа жива и в добър вид.
Тази козметика е подходяща за хора с алергии, с проблемна кожа и не само.
От Enzo.bg  може да намерите голямо разнообразие от козметика на средните марки : Lavera, L'Occtine, Weleda, Decleor, Klorane, Saloos и много други.


Грим : Има голямо разнообразие от продукти.

Един от продуктите за които реших да пиша е : Dolce&Gabbana The Foundation - кадифен фон дьо тен за озарявяне на лицето.

Перфектно озарява кожата, като я прави по млада и свежа.
В сайта разполагат с голямо разнообразие от цветове, подходящи за всякакъв тип кожа.



Lavera Basis Sensitiv - гел за зъби за деца




Децата са с много чувствителни зъбки,  за това трябва много да се внимава в избора на паста за зъбки за тях.
От Enzo.bg предлагат паста на Lavera или по-точно гел, който почиства зъбите.
Продукта е сертифициран с БИО.

Не само зъбите с лицето са важни.
Важно е и какви продукти използваме и за косата си.


         Klorane Ortie - сух шампоан за мазна коса


Много хора имат проблем с бързо омазнявящ се скалп.
Сухия шампоан е едно добро решение, той може да ви помогне да разредите миенето, както и да предаде обем на вашата коса.
Klorane Ortie, е предназначен за мазна коса, той е био продукт с гаранцията че ще останете доволни е сигурна.




Ароматните свещи и парфюми са на почит в сайта, както и сред употребяващите био козметика.

Ще завърша статията за Био козметиката с един парфюм 
Roger&Gallet Rose  - тоалетна вода за жени



Аромата е създаден през 2007 година.
С едно напръскване ще усетите аромата на кралицата на цветята - Розата.
За по-романтичните жени аромата е много подходящ.
Обаяние, изтънченост и класическа елегантност – това е парфюмът Rose, който притежава приятен и практичен флакон. Типичната бутилка, която е толкова известна за "Роджър и Галет", е украсена с розов полъх и цветни мотиви. Нежност, аристократизъм и лукс, създадени по мярка на елегантността, всички тези характеристики изразява увлекателния флакон на парфюма Rose.
С уводните ухания на парфюма ще можете да надзърнете в големите градини на индийския султан. Неговата колекция от най-красиви и най-редки рози е легендарна. Крайморски полъх предоставя екзотичният аромат – преди всичко под формата на сладка мандарина и диви цветя. Всичко това се смесва и обгръща сетивата Ви като неповторимо преживяване на красота и хармония. Кремовата и много приятна есенция от бадемово мляко и кехлибар се усеща в завършека на аромата. Тоалетната вода Rose е фантастичен израз на женствеността със значителна дълготрайност.
Марката "Роджър и Галет" се нарежда сред водещите производители на луксозни парфюми повече от 200 години. Фирмата, която е основана в началото на 19-ти век, вече е произвела множество парфюми. Парфюмите "Роджър и Галет" винаги ще Ви предоставят нещо повече, отколкото обикновените марки. Основните съставки на техните композиции са качествени природни елементи с привлекателни аромати и приятни на поглед флакони. Предложението е наистина широко. Ще удовлетворят и най-взискателните, които не се примиряват с каквото и да е. Опитайте поне един от парфюмите на "Роджър и Галет" и няма да съжалявате.

Опитайте аромата, посветен на упойващото цвете – розата. Спиращият дъха аромат ще Ви съпровожда през целия ден и никога няма да Ви омръзне. Омайващият парфюм Rose Ви очаква на нашата интернет-страница на невероятна цена, затова не се колебайте и вземете аромата, който е най-верен на най-красивото растение на света! 

Разлика между конвенционална и сертифицирана био козметика





Евтини и скъпи марки козметика

Евтини и скъпи марки козметика: всички ни обещават вечна красота. И премълчават какво се крие наистина зад зашифровани химически формули и обозначения в техните продукти.

Съвременната козметика се състои до голяма степен от синтетични вещества. Не че те са абсолютно необходими или незаменими. В това отношение природата е къде по-изобретателна от един лаборант. Но синтетичните суровини са значително по-евтини, достъпни в масови количества, а и увеличават трайността на продукта. Козметичната индутрия се възползва от тези им качества, често за сметка на здравето на потребителя. Не малка част от най-разпространените консерванти, ароматизатори, оцветители, емулсификатори и т.н. имат доказани или предполагаеми вредни действия.

Същевременно, никак не е лесно тези съставки да бъдат открити на опаковката на който и да било козметичен продукт. Не защото не са изброени (това е задължително по закон), а по простата причина, че за потребителя само със задължителните часове по химия от средното училище повечето изредени наименования звучат неразбираемо. А и просто така, по интуиция, е абсолютно невъзможно да се определи, коя от съставките е опасна и коя не.

По-долу ви предлагам кратък списък на най-разпространените съмнителни вещества, за да можете сами да ги разпознаете на опаковката:

Sodium Lauryl Sulfate (SLS) и Sodium Laureth Sulfate (SLES): широко се използват в шампоани, сапуни, пасти за зъби, т.е. навсякъде, където се цели получаването на пяна. Причиняват раздразнение на кожата и на очите, абсорбират се много бързо от черния дроб, сърцето и очите, като по този начин имат трайно, все още неизследвано въздействие върху целия организъм.

Methyl, propyl, butyl, and ethyl PАRABEN: използват се за удължаване на трайността. Силно токсични. Могат да предизвикат алергични реакции.

Phthalate: различни видове синтетични ароматизатори. Водят до увреждания на размножителната система на момчета, родени от майки, които използват често продукти, ароматизирани с фталати. Също така причиняват увреждания на черния дроб, половите органи и бъбреците. Водят до астма и алергии. Под натиска на потребителски групи, някои от конвенционалните производители на козметика вече не използват тези изключително вредни съставки, други просто ги крият под различни обозначения за ароматизатори (например perfume).

Collagen: неразтворим протеин, извлечен от животински кожи и смлени кокоши крака! С прекалено големи молекули, за да може да се абсорбира от човешката кожа. Образува плътен слой и запушва порите, пречи на проникването на кислород и буквално задушава кожата.

Elastin: подобно на колагена.

Propylene Glycol PEG: минерално масло (тоест петролен продукт), широко разпространен в индустрията, например в антифриз, автоматични спирачки, хидравлични течности. В козметиката се прилага в гримове, шампоани, кремове, лосиони и т.н. за задържане на влажността в кожата. Потенциална заплаха за черния дроб и бъбреците.

Ethylene glycol: в индустрията се използва в акрилни бои, боя за обувки, уплътнител за гуми, пълнител за фуги и т.н. И ако щете вярвайте, в козметиката също се среща - в омекотяващи лосиони и овлажняващо-стягащи кремове. Възможни ефекти - дразнене на гърлото, главоболие, отоци, проблеми с черния дроб, некроза (клетъчна смърт).

CI 12085, CI 45410, CI 45370, CI 45380, CI 45430 und CI 73360, CI 11680, CI 11920, CI 15800, CI 16230, CI 17200, CI 18050: синтетични оцветители, използвани особено често в червила и други гримове. Нападат черния дроб, предполага се, че имат канцерогенно действие.

Сертифицирана природна козметика

За тези потребители, които предпочитат готовата тубичка с козметика, но не им се иска да се тровят с коктейл от химикали, остава една чедесна алтернатива - сертифицираната природна козметика. Повечето фирми рекламират продукти с природни съставки, които обаче обикновено са само в много малки количества и присъстват частично състава на продуктите, а останалото е синтетика. Единствено сертифицираните био продукти гарантират, че в козметиката липсват всякакви вредни химикали и че тя е произведена от изцяло растителни био суровини. Контролът при производството на сертифицирана био козметика е изключително строг и се извършва по все по-завишаващи се критерии. Затова, ако искате да изполвате истинска био козметика, внимателно проверявайте дали е сертифицирана и не забравяйте, че на всеки сертифициран продукт е обозначен сертифициаращият орган със съответен знак. И не бързайте с покупката на козметика, нито се водете само от цената, защото натрупването на вредните химически вещества в тялото става през целия ви живот и може да крие неизследвани и опасни последствия както за вас, така и за семейството ви.

 
Ако желаете да поръчате, може да го направите от - Enzo.bg.
Бъдете креативни, бъдете смели, оставете вредната козметика и минете на Био.

*Статията е спонсорирана от Enzo.bg 









Коментари

  1. Страхотна статия! Аз съм привърженичка на корейската козметика и натуралните съставки. Разбира се, и там има синтетика до някакъв степен, но не във всички продукти, а много от брандовете вече се стремят да правят възможно 100% натурални кремове за лице.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

..:: M.Asam - красотата от силата на гроздето ::..

Днес ще ви запозная с една за мен нова марка козметика - M.Asam. През 1963г. Ингрид и Ерих Асам основават своя фирма за производство на козметични продукти.В началото на осемдесетте години на миналия век сред лозята на фамилия Асам в така наречения Южен винен маршрут,започва да работи първата германска фабрика,за добив на ценни екстракти от семките,пулпа,люспите и филизите на бялото и червено грозде.Така през 2000 година се появява луксозната козметична линия M.Asam-създадена за да дарява красота със силата на гроздето. М- като Маркус и Мириям. Държа да отбележа,че моята кожа е нормална с мазна Т зона,а при много студено време зоната около носа ми се зачервява и започва да се бели на места около носа. Ето и какво получих от M.Asam за проба и мнение. AQUA INTENSЕ - Хиалурон крем ( дневен крем)  Това дневен крем.Хидратант с лека неароматизирана хипоалергенна формула,с отлична понусимост дори и към най-чувствителните кожи,подходящ е за мъже и жени. Много съм доволна от

Комплект The Rituals

  Здравейте, прекрасни! Днес ще ви споделя впечатленията си от един комплект на The Rituals. който съдържа четири продукта. Първия е душ гел под форматя на пяна, скраб за тяло, боди лосион и олио за тяло с блестящи частици. Комплекта пристига в луксозна кутия, като според мен е много подходящ за подарък. Олиото за тяло е с разкошни блестящи частици. Направи ми впечатление, че при употреба попива много бързо в кожата, оставя я мекичка. Освен това не оставя следи по дрехите, и оставя много приятни бляскави частици по кожата. Скраба за тяло е много нежен към кожата, знаете има марки чийто скрабове за тяло направо свалят кожата, и аз ги избягвам. Но този скраб е съвсем нежен към кожата, след него кожата е много мека. Аз го използвам и преди да си нанеса продукти за тен, като ми прави впечатление, че така тена става много равномерен. Душ пяната си я оставих за предстоящото пътуване, защото е в много компактна опаковка. Лосиона съм използвала и преди, след слънце хидратира кожата много добре

Maybelline Christmas коледен календар

Добро утро, прекрасници! Днес, реших да ви споделя, една идея за коледен подарък за жена. Става въпрос за така известните, през последните години коледни календари с различни продукти. Вече навлезли и в България, може да откриете на съвсем прилични цени, един доста голям асортимент от почти всички марки които се предлагат на пазара у нас, Коледни Advent календари. Днес, заедно с вас, ще разгледаме коледния календар на Maybelline , и ще преценим дали си струва и дали е подходящ за подарък на близка приятелка, а защо не и на самите нас. В този коледен календар се съдържат 24 прозорчета, за всеки един ден от месец декември до коледа, като под всяко прозорче се крие продукт изненада. В този календар, може да намерите лакове за нокти в празнични цветове, няколко спирали за мигли, като една от тях аз използвам от години наред, матово червило на което също съм заклет фен, стик червила, спирала за долните мигли, заздравител за нокти, основа за лице, хайлайтър, моливи за очи и моливи за у